У Тернополі учні шостої школи вирощують мікрозелень. Врожай продають місцевим ресторанам, частину вторгованих коштів передають на потреби ЗСУ.
Про це розповів координатор проєкту Роман Комінярський у сюжеті Суспільного.
Мікрозелень у ресторанній галузі використовують останніх 5 років. Її використовують для декору гарячих страв або як доповнення до холодних. У тернопільській школі мікрозелень вирощують у рамках проєкту “Розумний город”.
“Це зайнятість дітей, друге — це пізнавальна роль цього проєкту, і третє — це фінансова грамотність”, — говорить директор навчального закладу Олександр Остапчук.
Допомагає вирощувати зелень 12 учнів. Серед них — десятикласниця Уляна.
“В нас є доволі велика кількість рослин. 80 % усіх продажів — це горох і соняшник. Також у нас є два види капусти. Кожного разу ми починаємо з того, що замочуємо кокосовий ґрунт, висаджуємо горох. Він стоїть 4-5 днів під пресом щоб ліпше проріс. Після того ми його виставляємо під лампи”, – розповідає школярка.
Проєкт “Розумний город” діє у трьох областях України. Його працівники консультують учнів, як правильно доглядати за рослинами.
Фото: ілюстративне
А щоб у твоєму житті було більше Глузду — підписуйся на нас у: