ГЛУЗД

Ти отримаєш 4 виборчі бюлетені для голосування за кандидатів на посаду:

1) міського (сільського) голови, голови ОТГ;

2) депутатів міської (сільської або селищної) ради;

3) депутатів районної ради;

4) депутатів обласної ради.

Тобі потрібно зробити дві позначки: у клітинці ліворуч  —  хрестик чи галочку навпроти партії, яку підтримуєш, у іншій клітинці прописати індексом номер кандидата зі списку цієї ж партії. Якщо тобі не вдасться зробити це точно індексною цифрою  —  не біда.

У другому абзаці 7 частини  248 статті Виборчого кодексу йдеться:

“Якщо виборець у квадраті із нанесеним трафаретом для написання номера кандидата в депутати зробив позначку не по трафарету, але із якої можливо встановити дійсне волевиявлення виборця, вважається, що виборець підтримує кандидата номер якого зазначено”. 

Якщо ставити позначки одразу за декілька партій, або вписувати лише  номер кандидата без партії, то бюлетені будуть вважатися недійсними.

Приклад правильно заповненого бюлетеня. 

Як розрізнити бюлетені?

У бюлетені для голосування за кандидата на посаду міського (сільського) голови / голови ОТГ будуть зазначені номери кандидатів та інформація.

Усі бюлетені мають різні кольори: 

  • депутатів обласних рад обиратимемо у блакитних бюлетенях
  • депутатів районних рад  —  світло-зелених
  • депутатів міських рад —  світло-жовтих, депутатів сільських і селищних рад – кремових. 
  • кандидатів на посаду голови міста, села чи селища  —  у бюлетенях світло-рожевого кольору

Виборці Житомира, Кривого Рогу, Кропивницького, Полтави, Херсона крім стандартного набору, мають ще вибори до районних рад у місті. До цих бюлетенів треба буде вносити дві позначки – традиційну “галочку” за партію та в сусідній клітинці вписувати номер кандидата від цієї ж партії.

Також 5 бюлетенів отримають деякі виборці на Чернігівщині, але за інших обставин і цей п’ятий бюлетень буде візуально інакшим – із прізвищами кандидатів. В одномандатному виборчому окрузі №208 у цей же день відбуватимуться довибори до Верховної Ради.

На виборчу дільницю приходьте у масці, з власною ручкою та не забудьте паспорт. Про правила під час голосування в умовах карантину читай тут.

Інформація: Джерело

Фото: Джерело

А щоб у твоєму житті було більше Глузду —підписуйся на наш телеграм-канал.

Наші партнери