ГЛУЗД

У Коломиї вшанували пам’ять жертв Голодоморів

28 листопада на вулиці Карпатській, біля пам’ятного хреста, відбувся мітинг-реквієм “України біль і пам’ять”.

День пам’яті жертв Голодоморів припадає на четверту суботу листопада.

О 16.00 на площі біля Музею Писанки запалили свічки та помолились за жертв геноциду. Модератором заходу був голова Молодіжної ради Коломийської ОТГ Степан Онищук.

Для тих, хто потребує, коломияни зібрали понад 300 пакетів з продуктами

У Коломиї триває акція “Нагодуй бідного”. Парафіяни Свято-Михайлівського собору, Катедрального собору Преображення Христового і небайдужі коломияни зібрали та передали для тих, хто потребує, понад 300 пакетів з продуктами. 

“Карітас” повідомляє, що це допомога одиноким престарілим пенсіонерам, людям з інвалідністю, стареньким людям, багатодітним бідним родинам.

Також “Карітас” розпочав щорічну акцію “Різдвяна свічка”. Придбати свічки можна на парафіях, а кошти стануть пожертвою для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з інвалідністю.

У “Світовиді” відкрили нову виставку 

Сьогодні, 30 листопада, відбулося відкриття сімейної виставки картин Андрія Шпака, Ліди Шпак та Любави Собуцької.

Виставка “Шпаківня” —  це поєднання різних мистецьких бачень, творчих втілень та напрацювань певного часу всіх трьох митців.

Виставку можна побачити до кінця грудня.

Міжнародна кампанія “16 днів проти насильства”

Щорічно в Україні в період від 25 листопада до 10 грудня триває міжнародна кампанія “16 днів проти насильства”. Розпочинається акція в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок та завершується в День прав людини. 

Національна поліція створила спеціальні мобільні групи з протидії домашнього насильства. Поліцейські цих груп проходять фахове навчання, а під час звернення консультують постраждалих та проводять профілактику з кривдником.

Цьогоріч девіз кампанії: “Розфарбуємо світ у помаранчевий колір: покоління рівності виступає проти зґвалтувань”. Будинок уряду України впродовж цього періоду підсвічено помаранчевим кольором. Усі матеріали проєкту доступні на сайті Офісу Ради Європи.

Коломийський ліцей узяв участь у проєкті Healthy Schools

Учні, учителі та батьки Коломийського ліцею № 8 долучилися до спортивного челенджу “Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів”. 

Це соціальна трирічна програма, мета якої поширити ідеї здорового харчування, фізичної активності та свідомого ставлення до власного здоров’я, повідомляє телерадіоканал НТК.

Також дивися на Глузді відверте інтерв’ю з Бабою Доцькою.

Журналістка: Оксана Мельничук
Фотографка:Оксана Санагурська

Отримуй першим добірку новин Коломиї — підписуйся на телеграм-канал Глузду.

Якщо ти маєш важливу інформацію, якої не побачив / не побачила на сторінці Глузду,  —  напиши нам: nesamovyta@gmail.com.

Наші партнери