ГЛУЗД

Втрати Росії на ранок 18 березня:

Особового складу — близько 14 200, танків — 450, бойових броньованих машин  — 1448, артилерійських систем — 205, РСЗВ  — 72, засоби ППО — 43, літаків — 93, гелікоптерів — 112, автомобільної техніки — 879, кораблі /катери — 3, цистерн з ПММ — 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня — 12, спеціальної техніки — 11.

Протягом доби ЗСУ частково знищили та зупинили просування вглиб території України підрозділів зі складу 437 навчального полку та 26 танкового полку збройних сил росії, втрати ворога уточнюють.

Уражено 14 повітряних цілей ворога (7 літаків, вертоліт, 3 БПЛА та 3 крилаті ракети). У росії здійснюють приховану мобілізацію, залучають так званих добровольців, строковиків та курсантів, а також найманців із Сирійської Арабської Республіки.

Також сьогодні Глузд розповідав:


Де шукати роботу? Добірка сервісів з вакансіями


Як у селах люди допомагають військовим


Волонтеримо в Коломиї: яка допомога потрібна? Оновлений матеріал

 За три тижні війни окупанти атакували 43 українські лікарні — ВООЗ

Від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну Всесвітня організація охорони здоров’я зафіксувала 43 атаки на медичні установи. Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус під час засідання Ради безпеки ООН, присвяченому агресії росії в Україні:


“Напади на заклади охорони здоров’я в будь-якому конфлікті вважають порушенням міжнародного гуманітарного права”, — сказав Гебреєсус.

Також російські війська перешкоджають доставці гуманітарної допомоги від ООН у Суми та Маріуполь, заявили у ВООЗ.

Серед постраждалих унаслідок обстрілів окупантів медустанов: лікарня в Рубіжному, онколікарня в Миколаєві, пологовий будинок та дитяча лікарня в Маріуполі, лікарня в місті Ізюм, міська лікарня Житомира.

Київщина

Найгарячішими точками є: Бучанський район — Ірпінь, Буча, Ворзель, Гостомель, Макарів, Бородянка, напрямок Житомирської траси, Вишгородський район та 4 громади в Броварському районі.

Зранку зустріли колону автотранспорту з евакуйованими громадянами.

28 автобусів та 70 автівок здійснили перевезення населення. Понад 1000  громадян та 330 дітей в безпечному місці. Усім надають необхідну кваліфіковану допомогу.

Чернігівщина

Оборонні бої біля Чернігова. У більшості мікрорайонів міста немає світла, води. Зв’язок обмежений. Уночі кілька повітряних тривог, вдень і вночі кілька годин росіяни обстрілювали центр, спальні райони міста.

Тяжка ситуація в приміських селах, у яких вороги розміщують свою техніку поміж хатами, залякують людей, відбирають їжу.

Сумщина

В Охтирському районі та на околицях Сум уночі тривали артобстріли російської армії.

У селах цих районів загарбники повиганяли людей із хат, знущаються з них, забирають їжу, ламають телефони та палять будинки.

З деяких населених пунктів забирають усіх чоловіків у невідомому напрямку.

Зранку Сумщина отримала підтвердження гуманітарних коридорів до Полтавської області з міст: Суми, Тростянець, Лебедин, Конотоп та селищ Краснопілля і Велика Писарівка.

Харківщина 

У Харкові рятувальники гасять пожежу на харківському ринку, через повторний обстріл торговельних павільйонів загинув рятувальник. Вогонь перекинувся на сусідні житлові будинки. Тривають атаки росіян на житлові райони. Бої відбуваються в Ізюмському, Дергачівському, Чугуївському напрямку.

Запорізька область

Ворожі війська обстріляли один з об’єктів біля Запоріжжя. У Бердянськ із Запоріжжя прибула колона автобусів для евакуації. Також прибув бензовоз з пальним для приватних авто, якими евакуюються маріупольці. 

Львівщина 

У Львові близько 6:30 сталося кілька вибухів. 

Луганщина

Понад 20 житлових та інфраструктурних  об’єктів зруйновано за ніч у Сєвєродонецьку та Рубіжному. У Сєвєродонецьку — будівля СБУ, водоканал, гуртові бази. О 5.00 накрили градами Кремінну та Лисичанськ. 

За ніч двоє загиблих.

Донеччина

По всій лінії фронту на півночі та в центрі області — обстріли.

Маріуполь досі в облозі. Відбуваються вуличні бої

У Мар’їнці, Красногорівці, Авдіївці — обстріли. 

Очеретинська ВЦА: усю ніч обстріли в районі Верхньоторецька, Новобахмутовки, Красногорівки.

Миколаївщина

На Миколаїв, Вознесенськ та Снігурівку здійснили авіаудари. Дані про постраждалих уточнюються. В області тривають бої. На окупованих територіях окупанти тероризують місцеве населення в селах.

Херсонщина 

За останню добу на Херсонщині зменшилася кількість вибухів та пострілів. Попри це, область перебуває на межі гуманітарної катастрофи. У Херсоні російські війська встановили нові блок-пости.

Люди чекають на зелені коридори.

Ситуація в енергетиці

Кабінет Міністрів України повідомляє:

Через бойові дії відключено 42 газорозподільні станції. 

Німецька компанія Uniper забронювала додаткові потужності на ЗПГ-терміналі в Роттердамі для постачання 1 млрд кубів газу на рік замість Газпрому.

Українаа не веде жодної незаявленої діяльності в атомній галузі, — МАГАТЕ.

Журналістка: Каміла Чернєцова

А щоб у твоєму житті було більше Глузду — підписуйся на нас у:
🔸телеграмі 
🔸 вайбері
🔸 вацапі
🔸 фейсбуці
🔸 інстаграмі
🔸 твіттері

Наші партнери