ГЛУЗД

“Воїне, вояка-друзяка! Ти міг би бути мені чоловіком, братом або батьком. А зараз ти є моїм тилом. Я не знаю твого імені, віку, звання. Не знаю, чи їв ти сьогодні що-небудь. Але я знаю точно: завдяки тобі та твоїм побратимам я сьогодні спала в своєму ліжку вдома, снідала та поїхала на роботу. Завдяки тобі я можу працювати, відволікатися на каву та повітряні тривоги. Завдяки ЗСУ в моєму місті майорять жовто-блакитні стяги, готуються найсмачніші полтавські галушки та пиріжки для Тро, ЗСУ, приймають біженців із сходу та лікують поранених фронтовиків. Давай після Перемоги приїдеш в гості на галушки в Полтаву?! Бережись сам та бережи побратимів. Тил чекає та вірить у вас.
Марина з Полтави з любов’ю та подякою”.

“Привіт, воїне!” — це проєкт, що дає змогу надсилати листи і фотографії нашим захисникам, висловити їм вдячність та підтримку.  Сайт існує від 19 квітня. Зараз на ньому вже 640 листів, кількість відвідувачів — понад 6 тисяч. Також створено канал у телеграмі, де продубльовано листи, щоб воїнам було зручніше їх читати. 

“Ідея створити такий проєкт виникла, коли я дізналася, що воїнам дуже подобається читати листи з тилу. Суть проєкту — підтримати їхній бойовий дух та показати, що ними пишаються, їх люблять та про них пам’ятають”, — розповідає авторка проєкту Саша Летова. 
 

На платформі можна не лише написати листа, надіслати малюнок, а ще й почитати листи від інших українців. Також волонтери можуть роздрукувати будь-які матеріали із сайту, щоб передати їх на передову нашим героям.

Один з улюблених листів Саші:

«Командиру полку “Азов” підполковнику Денису Прокопенко.
Так хочеться побачити в новинах, що Ви з хлопцями вже в безпеці. 
Наші Чоловіки. Захисники. Молю наші міста та села захистити Вас. Тих хто захищає нас.
З Богом» (Марина).

Журналістка: Юлія Варчук
Дизайн: Ірина Блаженко


А щоб у твоєму житті було більше Глузду — підписуйся на нас у:
🔸телеграмі 
🔸 вайбері
🔸 вацапі
🔸 фейсбуці
🔸 інстаграмі
🔸 твіттері

Наші партнери