ГЛУЗД

«Секрет успішного підбору персоналу такий: шукайте людей, які хочуть змінити світ»

Марк Беніоф,

співзасновник компанії  CEO Salesforce

Ми звикли черпати історії успіху у бізнесменів з Європи чи Америки. Та коломийська будівельно-обслуговуюча компанія “Alfa Liberty” показала, що лише за півроку можна стати успішними в Україні.

Секрет такого успіху в грамотному управлінні та злагодженій роботі колективу, у всякому разі так вважають самі працівники. А ще у “Alfa Liberty” переконують: злагодженої роботи та порядку можна досягти, даючи працівникам свободу.

«Зрозуміло, що кожен приходить на роботу зі своїми цілями, вносить у колектив свій характер, а іноді й свої проблеми. Ми змогли з десятка різних типажів людей сформувати дружній колектив»,  – ділиться секретами успіху Уляна Матієга, співзасновниця та директор будівельної компанії “Alfa Liberty”.

«Liberty» у перекладі з англійської – «свобода». Уляна розповідає, що у процесі створення фірми вибрала це слово для назви інтуїтивно, та пізніше саме воно ознаменувало весь механізм роботи компанії.

Типовий ранок у офісі компанії “Alfa Liberty” розпочинається з кави, обміну жартами, новинами, іноді проблемами. Тут всі на «ти». Спершу взагалі складається враження, що втрапив у компанію давніх друзів, де знають звички та особливості характеру один одного. Це люди, які можуть піти разом у спортзал після обіду або ж так само усім колективом засидітися на роботі ледь не до півночі.

«Усі повинні виконувати свою роботу. Але чи бачили ви хоч одну людину, яка радісно працюватиме під наглядом жандарма? Як на мене, найкращий алгоритм – це коли ти ставиш працівнику завдання, ви знаходите компроміс щодо термінів, а способи виконання він обирає сам. Фішка, яка дала нам об’єднати людей, насправді дуже проста: ми дозволили їм бути вільними», – розповідає Уляна Матієга.

Керівники компанії не шукають натхнення та готових схем у бестселерах з гучними назвами й обіцянками змінити бізнес за рік. Ще в момент створення “Alfa Liberty” вони вирішили побудувати власну історію успіху.

«Всі визначні бізнесмени відомі та успішні тому, що знайшли свої відмінності від тисяч інших фірм, а не списували у них готові рішення. Модель роботи “Alfa Liberty” дуже просто описати: ми спостерігаємо за яких умов наші працівники є продуктивними і намагаємося забезпечити ці умови, – каже співвласник компанії “Alfa Liberty” Володимир Гуровський, – напевно тому, люди, які приходять до нас, легко стають частиною команди і працюють на результат».

Цей харизматичний колектив не тільки навчився разом працювати, їх вмінню відпочивати позаздрили б навіть студенти.

«Пікніки, піца-паті в офісі, командні ігри  – важко переоцінити те, наскільки ці всі речі зміцнюють співпрацівників та проявляють характери людей. Ми використовуємо всі можливості відпочити у своєму робочому колективі, –  розповідає директор будівельної компанії “Alfa Liberty” Уляна Матієга. – Крім того, у нашу команду легко влилися дружини наших працівників, тому що це вже напівсімейний відпочинок(сміється).

Роберт Орбен сказав: «Найкраще разом працюють ті, хто вміє разом відпочивати». Згадую наші вікенди і розумію: ця команда приречена на успіх (сміється)».

Вони молоді, успішні та заможні. Здається, що кожен із членів команди витягнув щасливий білет ще при народженні. Та насправді успіх кожного із них – це результат кропіткої командної роботи.

«Люди радять нас сусідам, і для мене це найвищий показник роботи команди “Alfa Liberty”, – розповідає співвласник компанії “Alfa Liberty” Володимир Гуровський. – Якщо для досягення такого результату необхідно відмовитись від чіткого порядку, планованого графіку та змиритися з тим, що іноді твої працівники у пошуках натхнення йтимуть «у відрив» – я готовий платити цю ціну».

А ви б хотіли стати частиною такого колективу? Бо у компанії натякають на збільшення напрямків роботи “Alfa Liberty” вже найближчим часом.

«Для людей із креативним мисленням це буде шансом втілити свої проекти. Скажу одразу: найближчий проект не матиме і натяку на будівельне спрямування, ми освоюватимемо абсолютно нову сферу, поєднуючи її зі вже існуючим у нас бізнесом, – таємничо натякає директор компанії “Alfa Liberty” Уляна Матієга. – Ми вже ведемо перемовини з людьми, які очолять новий проект та координуватимуть його діяльність. Я поки що не розкриватиму всіх карт, та до року, думаю, самі все почуєте».

7 фактів про компанію “Alfa Liberty”:

  1. “Alfa Liberty” стартувала на ринку у червні 2018 року.
  2. Фірма пропонує широкий спектр товарів для будівництва та основний акцент робить на екологічності та енергозбереженні.
  3. “Alfa Liberty” перша в Україні уклала договір на реалізацію німецької сонячної черепиці «SolteQ».
  4. “Alfa Liberty” єдина компанія на Прикарпатті, яка має офіційну ліцензію на встановлення громовідводів (блискавкозахистів).
  5. За перші місяці своєї роботи компанія “Alfa Liberty” отримала статус VIP-клієнта серед постачальників матеріалів.
  6. Символом “Alfa Liberty” є статуя Свободи у вишиванці, яка втілює ідею фірми та регіон, у якому компанія працює.
  7. У “Alfa Liberty” є власний маркетинговий відділ, який працює не лише на фірму, але й надає послуги реклами у 6 областях України.

Журналістка: Ольга Баранецька

Фото: Архів команди “Alfa Liberty”

 

Наші партнери