ГЛУЗД

Перший мобільний додаток з українською класичною музикою

У Львові розробляють мобільний додаток Ukrainian Live Classic, де можна буде не тільки слухати великі творіння українських класиків, а й дізнатися про особливості жанрів та стилів музики. 

За розробку взялася музична агенція Collegium Management і Львівський органний зал за підтримки Українського культурного фонду. 

Користування буде безкоштовним та доступним для слухачів усього світу.

Презентацію Ukrainian Live Classic планують на 15 жовтня. 

“Українська музика — це величезне море цікавих, оригінальних, нетипових та мистецько довершених творів. Упродовж років складалося так, що широкий загал про них майже нічого не знав”, — каже артистичний директор проєкту Іван Остапович.

Чергова частина культового шутеру знову на реальних подіях

Презентація Call Of Duty: Black Ops (серія відеоігор у жанрі шутеру  — ред.) відбудеться 26 серпня.

Сюжет гри присвячений подіям Холодної війни.

Трейлер гри —  “Know Your History” (“Пам’ятай свою історію” — ред.).

Чати Messenger та Instagram в одному застосунку

Фейсбук почав об’єднувати чати Messenger та Instagram.

Про це повідомляє американське видання The Verge.

Замість звичної позначки Direct з’явиться логотип Messenger, буде новий дизайн, емоджі, змога відповідати свайпом та комунікувати з фейсбук-друзями.

Про плани об’єднати Messenger, Instagram Direct і WhatsApp у єдину систему ще минулого року розповідав головний виконавчий директор фейсбуку Марк Цукерберг.  

Капітал Apple досягнув 2 трильйонів доларів

Американська компанія Apple першою досягла капіталу $2 трлн. Ще жодна компанія США не мала такої біржової вартості, повідомляє CNN.

У світі Apple — друга компанія, чия вартість перевищила $2 трильйони. Минулого року у грудні цю позначку подолала саудівська нафтова компанія Saudi Aramco.

Два роки тому Apple стала першою публічною американською компанією з ринковою вартістю $1 трлн, а тепер капіталізація виробника iPhone зросла вдвічі. 

Оплата обличчям

У ПриватБанку з’явилась ідентифікація клієнтів за обличчям. 

FacePay24 буде доступний у спеціальних біометричних POS-терміналах.

Сьогодні оплата можлива у 260 терміналах, а вже до кінця року їх кількість планують збільшити до 7700. 

Щоб отримати нову функцію, треба встановити оновлений додаток Privat24 та активувати оплату FacePay24. Далі потрібно зробити три селфі з різних ракурсів і прив’язати знімки до обраної банківської карти. 

Щоб “оплатити обличчям”, потрібно подивитися на фронтальну камеру терміналу, натиснути кнопку «оплатити» та підтвердити операцію введенням пін-коду. 

В Apple готують недорогу модель Apple Watch

У березні наступного року Apple випустить смарт-годинник Apple Watch SE, що зовні буде схожим на Apple Watch Series 3 та матиме частину його параметрів, повідомляє Prostomob.

Годинник буде виконаний з пластику та отримає новий процесор Apple S6 із чіпом W5 з модулем Bluetooth 5.0, а обсяг пам’яті для зберігання даних становитиме 16 ГБ. 

Крім того, коліщатко Digital Crown буде сенсорним, як в Apple Watch Series 4.

Випустивши Apple Watch SE, компанія прибере з продажу Apple Watch Series 3, а вартість годинника в США становитиме 199 доларів — як за стару модель.

США знову посилили обмеження на Huawei

У США триває війна з Huawei, тепер компанії заборонили купувати готові чіпи. 

Також це стосується мікросхем, які розробили або виробили іноземні фірми, використовуючи американське програмне забезпечення й технології.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп вніс компанію до списку тих, які загрожують національній безпеці, а 2019-го навіть оголосив надзвичайний стан

Журналістка: Ірина Блаженко

Фото: Джерело

А щоб у твоєму житті було більше Глузду —підписуйся на наш телеграм-канал.

Наші партнери