ГЛУЗД

Едуард Бічугін нещодавно відсвяткував своє тридцятиріччя. Він приватний підприємець, який займається улюбленою справою —  перукарством. Його шлях у цій професії почався ще в університеті. Вищу освіту Едуард здобував у Санкт-Петербурзі. 

Тепер чоловік живе в Києві, куди повернувся після закінчення університету. Едуард обожнює подорожувати, часто відвідує західну частину України, а ще захоплюється галицькими традиціями святкування Різдва і мріє придбати будиночок у Коломиї. А ще Едуард поціновувач мистецтва — полюбляє відвідувати театри.  Та нещодавно чоловіку встановили діагноз, що завадив йому продовжувати насолоджуватися життям — саркома Капоші (злоякісна пухлина на стінках кровоносних судин  —  ред.). Лікарі не можуть назвати причини виникнення цього захворювання в Едуарда.

Усе почалося влітку минулого року. Тоді чоловіку зробили операцію на апендицит.  Із лікарні його виписали з високою температурою. Через п’ять днів він звернувся до лікаря, який його оперував. Спеціаліст чоловіка не прийняв і запевнив, що операція минула успішно. Тоді Едуард звернувся до іншої лікарні, там на прямій кишці виявили нагноєння. Хірург його одразу прооперував. Операція тривала три години.

Через місяць в Едуарда з’явилася висипка, яку  він лікував, як звичайну алергію. А згодом він звернувся в шкірдиспансер, але й тут лікування не дало жодного результату. Кожен із лікарів встановлював інший  діагноз і прописував різне лікування. Результату не було, чоловікові ставало дедалі гірше, і згодом на його тілі з’явилися великі сині плями. Тоді Едуарда скерували до Інституту раку, де після багатьох аналізів встановили діагноз. Саркома Капоші вражає судини, лімфовузли та слизову оболонку. 

Зараз Едуарду вводять препарати, що зміцнюють імунітет, адже найбільше саркома вражає саме його. Однією  пачкою препаратів забезпечує держава. Її вистачає на десять днів, а вартість — 11,500 грн. На жаль, хлопцю не зможуть зробити променеву терапію — може не витримати серце. Йому призначили п’ять курсів хімієтерапії, один із яких коштує 70 тисяч гривень. Крім цього, він має пройти ще й медикаментозне лікування. 

Хлопець каже, що йтиме до кінця, і дякує людям за підтримку, бо це дуже підіймає дух та допомагає не опускати рук. А ще після одужання хлопець хоче відвідати море.

Сім’я хлопця не в змозі оплатити лікування, тому звертається до всіх небайдужих. Усе, що вас цікавить, можна дізнатися за номером: 0936096263 (Олег Гринюк  —  друг Едуарда).
А допомогти можна за реквізитом: Приват Банк 4149439317475345 — Гринюк Олег Ярославович.

Журналістка: Владислава Данилів

Фото: Архів Едуарда Бічугіна

Щоб краще чути серцебиття нашого медіа – підписуйся на наш Telegram-канал.

Наші партнери