ГЛУЗД

2017 року на території коломийського ліцею імені М. Грушевського за програмою громадського бюджету зробили спортивний майданчик. Тепер громада міста пропонує доповнити його двома щитами зі стійками для гри в баскетбол.

За словами громадського активіста Івана Візнюка, у Коломиї немає жодного повноцінного, безпечного майданчика, де можна пограти в баскетбол або стрітбол. На такому майданчику має бути не асфальт, плитка чи бруківка, а поліуретанове, гумове покриття.  Саме таке має спортивний майданчик біля ліцею імені М. Грушевського, який може бути мультиспортивним. Наразі там є волейбольна розмітка. Оптимальний варіант зробити в місті хоча б один відкритий майданчик для гри в баскетбол — доставити там два баскетбольні кільця хорошої якості на трьох стійках. Вартість їх становить приблизно 50-70 тисяч гривень. 

“Ідея полягає в тому, щоб на майданчик можна було будь-коли прийти та пограти, він має бути у вільному доступі, щоб користуватися могли всі мешканці, а не тільки ті, які вчаться в ліцеї. 

Я обійшов усі майданчики, які є в місті: або баскетбольні щити не відповідні, або немає належного покриття. Проаналізувавши цю картину, вирішив зібрати підписи, щоб якнайшвидше допомогти владі врегулювати це питання”, — каже Іван Візнюк.

Такі майданчики потрібні для розвитку, популяризації спорту серед дітей та для масовості. Діти здебільшого не йдуть грати в баскетбол у якийсь спортзал, бо треба попередньо записатися, домовитися, а локація, куди можна прийти та пограти, — це альтернативне рішення для подальшого розвитку спорту в Коломиї. 

Іван Візнюк зареєстрував петицію 30 вересня. Якщо до кінця року вона збере 200 підписів, то з місцевого бюджету мали б виділити кошти.

Підписати петицію можна на сайті.

“Якщо петиції не підтримають, будемо подавати на громадський бюджет, якщо і тут не пройде, будемо впливати на відділ молоді та спорту. Після того як петиція назбирає голоси, депутати мусять це питання розглянути. Якщо вони не підтримають, то запитання до депутатів: чим вони керуються при вирішенні такого потрібного для розвитку спорту і для зайнятості молоді питання?”,  — додає активіст.

Журналістка: Тетяна Грабна

Фото: Архів Івана Візнюка

А щоб у твоєму житті було більше Глузду — підписуйся на наш телеграм-канал та вайбер.

Наші партнери