ГЛУЗД

Олегу Вишиванюку 20 років, він студент Київського національного університету імені Т. Шевченка, навчається на юриста. А ще Олег головний організатор та ідейник благодійного аукціону зустрічей “Побачимось”. 

“Ще в 9 класі знав, що хочу стати юристом, напевно, через постійну жагу до справедливості, законності та бажання творити зміни в країні, адже юристи — це люди, які дотичні до реформ, вони мають відповідний інструментарій”. 

Проєкт “Побачимось” Олег створив 2020-го в Коломиї. Два роки організовували зустрічі з місцевими бізнесменами, активістами, політиками, блогерами.  

«Після 24 лютого моє життя суттєво змінилося, уся сила та енергія пішла на допомогу військовим. Мій батько поїхав на фронт, а я активно волонтерив у “Локомотиві”. Влітку з моїми заступниками та координаторами проєкту Ігорем Хомичем та Іваном Золотарьовим вирішили зробити всеукраїнський аукціон. Зрозуміли: щоб допомогти ЗСУ, потрібне щось глобальніше, лише Коломиєю не обійдемося. Вирішили залучити відомих людей зі всієї України. Це був Олег Псюк, Сергій Жадан, Ярослава Кравченко, Руслан Марцінків. Комунікація зайняла багато часу, але кожен з нас мав якійсь свої контакти і так спільною працею ми залучили чимало відомих людей», — розповідає Олег. 

Теперішній аукціон має і всеукраїнські лоти, і локальні — Коломиї. Триватиме він до кінця лютого. 

«Ми через день будемо публікувати по декілька лотів. Серед представлених — співведучий “Телебачення Торонто” Максим Щербина, пілот Андрій Буц, стендап-комік Василь Байдак, шоумен Володимир Остапчук, мовознавиця Ірина Фаріон та мер Івано-Франківська Руслан Марцінків». 

Лоти публікуємо в соцмережах благодійного аукціону “Побачимось”. Охочі викупити його роблять грошові ставки в коментарях, переможцем стає той, чия ставка найбільша. 

Мета благодійного аукціону — допомогти 77 батальйону 102 бригади Сил ТрО ЗСУ, які боронили країну на Харківському напрямку, а тепер дислокуються на Півдні. Їм хочуть закупити речі, які допоможуть бути в теплі та зі світлом. 

“Минулого року зібрали трішки більше ніж 227 тисяч гривень і 700 доларів. Найпопулярнішим був Сергій Жадан, лот із ним зібрав близько 12 тисяч гривень — це поки що наш рекорд”, — ділиться Олег. 

Також є банка для тих, хто не хоче брати участі в аукціоні, але прагне допомогти. 

Один цьогорічний лот — фіналістки шоу “Холостяк” Катерини Лозовицької — через великий наплив фейкових ставок припинили достроково. За нього зібрали 11 тисяч гривень. 

“Під час коломийського аукціону ми пропонували проводити зустрічі офлайн за чашкою кави. Щодо всеукраїнського, то розуміємо, що організувати зустрічі наживо буде складніше, адже більшість наших лотів — мешканці Києва, а учасники — зі всієї країни, тому пропонуємо онлайн-формат. Проте інколи учасники аукціону  домовляються про місце, час і зустрічаються наживо”. 

“Наш аукціон — це не лише про допомогу військовим, а й хороша нагода поповнити свої контакти, знайти нових друзів. Це своєрідний нетворкінг, де кожен має змогу зустрітись із цікавою особистістю. 

Наша мапа розширюється, і для мене дуже символічно, що цього року аукціон уперше відбудеться в Харкові,  місті, яке вистояло”, — розповідає Олег Вишиванюк.  

Журналістка: Юлія Варчук

Фото: архів героя

А щоб у твоєму житті було більше Глузду — підписуйся на нас у:

телеграмі

вайбері

вацапі

фейсбуці

інстаграмі

твіттері

Наші партнери