ГЛУЗД

Інтригуюче-реалістично та до болі правдиво…

FRANKO-театр розпочав свій третій театральний сезон із уже відомої для коломиян трагікомедії  “Дон Жуан з Коломиї”. Вперше виставу втілили в життя ще минулого року. Це одна із тих постановок, яка не набридає, бо надто реалістична, чіпає за живе. Під час перегляду зіштовхуєшся із думкою, що чимало молодих сімей пройшли оці етапи стосунків.

Молодий та несміливий Дмитро радше вб’є ведмедя, ніж заговорить із своєю дамою серця, та й вона дуже несмілива. Та все ж доля їх зводить і, здається, щастю  оцих двох немає меж та…тут народжуються діти. На перший погляд, діти – це ж щастя. Принаймні чимало людей вважають, що діти – результат кохання обох, вони роблять сім’ю міцнішою. Та так точно не вважає головний герой. На його думку, саме діти вбивають кохання.

І оцей нещасний чоловік, якому різко забракло уваги своєї дружини почав заглядати на інші жіночі постаті. І так, скромний нерішучий Дмитро, який колись боявся підійти до своєї дружини, став знатним Дон Жуаном.

Його дружині теж не вистачало романтики у сірих буднях з дітьми, яких було уже двоє. Та й уваги від чоловіка вона теж не помічала, а тут пудуспів молодий сусід. Він дуже добре розуміється на класичній літературі, такий собі романтик не від світу цього, який яскраво випадав із загальної картинки тогочасник поміщиків та селян. Закрутилося між ними палке кохання, в той час, як Дмитро теж часу не гаяв та розважався із іншими жінками.

Якби нечесно коломийський Дон Жуан чинив із своєю дружиною, її вчинок та стосунки із сусідом розбудили у ньому звіра і він викликав суперника на дуель.

Сюжет розгортався на фоні трьох міфологічних істот, які керують життям головного героя.

Закінчується вистава словами головного героя:

“Пустіть мене в рай, до чесних та  благородних дів і рай стане борделем”.

Чи є спільне життя після зради та чому зникає кохання у сім’ї – про це роздумували глядачі під час вистави “Дон Жуан з Коломиї”, написаної знаним коломийським драматургом Ігорем Юзюком.

Сімейні цінності, мораль та людяність та що ж все таки перемагає в таких історіях… Одвічне питання, яке під широким кутом намагалися відкрити актори FRANKO-театру.

Така драматична історія не зупинила одного із глядачів зізнатися у коханні своїй дамі серця. Після вистави молодий чоловік однієї із акторок театру запропонував їй стати його дружиною. Вона сказала “так”!

“Сьогодні у нас стався форс-мажор, до якого були зовсім не готові😱. Але він дивовижно доповним і підкреслив свято.

Створення нової СІМ’Ї ❤. Деталі вже згодом😉”, – прокоментували подію на сторінці FRANKO-театру.

Оскільки театральний сезон тільки розпочався, додаємо афішу вистав, якими ви зможете естетично задовольнити себе. До слова, актори FRANKO-театру ще раз зіграють трагікомедію “Дон Жуан з Коломиї”.

Наші партнери