ГЛУЗД

Співачка та композиторка Віра Боднарук розповіла Глузду про те, чи можлива творчість у період війни.

 Тексти пісень під час вибухів

Віра жила в Києві, навчала дітей і записувала новий альбом. Усе йшло за планом, якби не 24 лютого. Дівчина прокинулась о 5-й ранку під звуки вибухів, тремтячими руками почала збирати речі, щоб виїхати додому, у західну частину України. Їхала вона 28 годин. Дуже складною була дорога: багато військової техніки, перелякані люди. Але всі допомагали одне одному, були згуртованими. Співачка вірила, що все буде добре.

Удома Віру найбільше заспокоїла промова Президента України: “Це наша земля, наші діти — і ми все це будемо захищати!”. Її так переповнили емоції, що в голові одразу почали з’являтись рими.

Пісню Віра записувала у своїй кімнаті. Старалась зробити найкраще, що можна в теперішніх умовах. Співачка наголошує на тому, що нині сенс пісні має важливішу роль, ніж технічні можливості. 

Віра розуміє, що музика — це її інструмент і зброя, це те, що допомагає висловити почуття. Завжди, коли переживає веселі чи сумні емоції, композиторка сідає за фортепіано і починає співати. Її це заспокоює, рятує від паніки та лікує. 

Про творчість

Пісні для Віри спочатку писала мати. Близько двадцяти пісень є у вільному доступі в інтернеті. Тепер дівчина пише сама і працює над авторським альбомом.

Віра закінчила магістратуру в Київській муніципальній академії музики ім. Р. М. Глієра, освітня програма “Естрадний спів”, викладала вокал та працювала над авторськими піснями. За словами дівчини, творчість — це її спосіб доносити свою думку та емоції до людей.

“Наступна пісня тільки про нашу перемогу”

Віра пишається тим, що є українкою. Для неї важливо, щоб люди не втікали, підтримували ЗСУ, об’єднувались та допомагали одне одному. Розуміє, що музика має властивість надихати, мотивувати й згуртовувати. Співачка любить свою землю та допомагатиме людям наскільки зможе. 

Дівчина й далі планує писати пісні про війну, але бажає, щоб вона закінчилась якомога швидше. Вона хоче, щоб люди знову почали посміхатись та спокійно жити. Тому, якщо й буде наступна пісня про війну, то тільки про нашу перемогу.

 Слава Україні!

Журналістка: Уляна Сторощук
Дизайн: Ірина Блаженко

За оновленням стеж:
🔸телеграмі 
🔸 вайбері
🔸 вацапі
🔸 фейсбуці
🔸 інстаграмі
🔸 твіттері

Наші партнери