ГЛУЗД

Поділу на зони немає: карантин за новими правилами

11 листопада, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, на всій території України запроваджено правила “помаранчевого” рівня небезпеки та карантину вихідного дня.

Усе, що ти маєш знати про карантин вихідного дня, ми повідомляли раніше.

Перша сесія новообраної міської ради

Сьогодні, 16 листопада 2020  року, на площі перед Писанкою відбулася перша сесія нового скликання Коломийської ОТГ. Новообраний голова і депутати склали присягу, отримали посвідчення та нагрудний значок.

Тепер Коломия  —  суб’єкт Коломийського району

3 листопада 2020 року Верховна Рада прийняла за основу Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій № 3651-д.

Згідно із цим законом, Коломия та населені пункти — це суб’єкт Коломийського району, повідомляє телерадіокомпанія НТК.

Голова Коломийської районної ради Роман Дячук каже, що теперішні функції районів наразі не відомі, як і джерело їх фінансування. 

Навчання в школах Коломиї

В управлінні освіти міської ради повідомляють, що від 16 листопада 2020 року в школах Коломиї освітній процес для учнів 5-11 класів і надалі відбуватиметься дистанційно. 

Враховуючи епідеміологічну ситуацію, питання про відновлення навчання у звичному режимі переглянуть під час позачергового засідання міської комісії ТЕБ та НС.

Нагадаємо, що учням 1-4 класів  та вихованцям закладів дошкільної освіти дозволено відвідувати заклади освіти Коломиї від 9 листопада 2020 року  (рішення комісії ТЕБ та НС від 06.11.2020 р. № 47).

Коломийські учні стали переможцями конкурсу проєктів Малої академії наук

Від 5 до 8 листопада в онлайн-форматі відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проєктів Малої академії наук 2020, повідомляють в управлінні освіти Коломийської міської ради.

Учасників було понад 1000, серед них і коломияни. Перемогу здобули: 

  • Олексій АНТОНЮК — ІІ місце, секція «Всесвітня історія», учень Коломийського ліцею імені Михайла Грушевського, науковий керівник Вікторія Гриджук ;
  • Любомир ОЛЕКСЮК — ІІ місце, секція «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження», учень Коломийського ліцею № 9, науковий керівник Галина Гургула;
  • Світлана ВАСКУЛ — ІІІ місце, секція «Хімія», учениця Коломийського ліцею № 9, науковий керівник Надія Кушка;
  • Едвард НОВІЦЬКИЙ — ІІІ місце, секція «Математичне моделювання», учень Коломийського ліцею № 9, науковий керівник Ганна Лисишина.

Журналістка: Оксана Мельничук
Фотографка: Анастасія Шеремета

Отримуй першим добірку новин Коломиї — підписуйся на телеграм-канал Глузду.

Якщо ти маєш важливу інформацію, якої не побачив / не побачила на сторінці Глузду,  —  напиши нам: nesamovyta@gmail.com.

Наші партнери