ГЛУЗД

Милостиня – невід`ємна частина людини, дуже вагомий спосіб виявлення любові до ближнього та великий крок до прощення гріхів.
Наступили дні Великого посту. Це найсприятливіший час для зближення з Богом, і допомогти тут може саме милостиня. Саме так вважають працівники БФ «Карітас Коломия», тому чотири роки тому зародилася ідея акції «Великодня милостиня». Вона щорічна, і як саме відбувається, нам розповіла її координаторка Наталія Бойчук:

“Ми формуємо листи, в яких знаходяться заготовки скриньок. Під час посту людина може відмовитись від кави, цигарок, походу в кіно, солодощів, тощо і кинути зекономлені гроші в скриньку. Зібрані кошти забезпечують харчування безхатченків та людей із складним фінансовим становищем в  їдальні нашого фонду”.

Наталя розповідає, що впродовж року є пожертви, але за гроші, зібрані під час цієї акції, їдальня працює майже цілий рік.
Якщо щоденно Ви кинете в скриньку 5 гривень, то нагодуєте першою стравою одну особу. Десять гривень може забезпечити першою та другою стравою, а за 20 – Ви нагодуєте когось повноцінним обідом.
За даними Карітасу, щоденно їдальня годує 100-120 осіб.
Листи зі скриньками розподіляються по парафіях, їх також можна взяти у інформаційному наметі Карітасу, який розміщений на вулиці Чорновола (Стометрівка), або ж у офісі фонду.

“Наш погляд і милостиня, звернені у сторону потреби голодних і бездомних, допоможе нам відкрити двері до Царства Божого”, – говорить Єпископ Коломийської Єпархії УГКЦ Василій Івасюк.

«Коли я був голодний, ви дали Мені їсти. Істинно кажу вам: усе, що ви зробили один одному з моїх братів найменших – ви Мені зробили» (Мт. 25, 34-40).

Наші партнери