ГЛУЗД

Що відбувається з людиною на межі життя і смерті? Чи спадають всі маски? Залишається людина людиною? У місці, де немає Бога, що буде мати значення?

На ці та інші питання намагається відповісти Макс Кідрук,  який буде презентувати свою нову книгу у Коломиї.

Максим Кідрукукраїнський письменник, мандрівник, колумніст чоловічого журналу «XXL». Автор романів «Зазирни у мої сни», «Не озирайся і мовчи», «Жорстоке небо», «Твердиня», а також низки тревелогів.

“Де немає Бога” – не просто книга  про події, які трапилися з людьми, це значно більше: глибокий аналіз людей, як соціальних істот, які намагаються вижити після авіакатастрофи в складних умовах. У кожного своя історія, своє минуле, яке залишило відбиток на кожному з них. Чи зможуть вони вижити та не перетворитись на первісних створінь на межі відчаю і зневіри, коли шансів на порятунок немає?

У Макса Кідрука неординарний підхід до своїх презентацій, вони завжди відрізняються від прийнятих. У нього є свої “фішки”, однією з яких є інтрига, яку він тримає до самої презентації. Ніхто не знає деталей, однак відомо, що автор познайомить читачів зі своїм захопленням, яке знайшло відбиток у творі. Також розповість про наукову грань зародження людської моралі.  

Макс Кідрук з тих людей, що проробляють всі деталі та нюанси. Це відчувається від етапу зародження ідеї майбутнього творіння до контрольних “прогонів” виступів автора для промо туру. До слова, назва книги немає нічого спільного з релігійною тематикою і сам письменник такою назвою нікого не хоче образити. Ідея кожного твору не просто вигадка чи фантазія автора, усі романи мають наукове підґрунтя, гіпотези реальних науковців, посилання на статті.

Організаторами презентації виступила компанія VovkCG (creative group). Їх контент-менеджер та організатор подій Роман Пастушак розповідає, що це вже третя презентація Макса Кідрука у Коломиї. Запросити автора вперше ще у 2016 до нашого міста  було ініціативою Романа, а минулорічний візит – спільна робота зі студентами літературного об’єднання “Scripta magenta” (Коломийський педколедж).

За словами молодого чоловіка, Максим (або просто МАКС) Кідрук – один із небагатьох сучасних українських авторів, який професійно підходить не лише до твору, а й до його промоції. Роман каже, що вже не перший рік, одразу після Книжкового Форуму, він знайомить читачів із своїм творами, і щороку кількість міст, куди приїздить автор, зростає. Минулорічне “божевілля” (так сам письменник в одному з інтерв’ю назвав свій книжковий марафон #100містНОІМ) цьому лише підтвердження.

До книги “Де немає Бога” створили буктрейлер (ми додаємо його до нашої статті-анонсу). Суть такого трейлеру проста, розовідає Роман Пастушак, – це професійне ставлення до літератури і письменництва, як до справи, яка стає “справою всього життя”. На просторі України Макс Кідрук – одиничний випадок, мало хто погоджується на таке представлення книги.  

Цьогоріч презентація платна. Кошти, які будуть отримані із продажу квитків на презентацію, передадуть у благодійний фонд Konyk_help. Таким чином організатори долучаються до збору коштів на запуск  центру по реабілітації дітей та молоді, які хворі на сколіоз, лордоз та кіфоз.

Знаєте грань зародження моралі? Цікаво, чи вижили люди на гірському хребті після катастрофи? Приходьте  9 жовтня, о 17:30 в МПК “Народний дім” та дізнайтеся відповіді на ці та інші запитання!

Придбати квитки можна у кав’ярні “Букініст”, книгарні “Книжова Хата” або за телефонами: 0961659207, 0509151618.

Наші партнери