ГЛУЗД

«Вперед! До перемоги», – останні настанови, які чують футболісти з села Коршева від свого тренера. Нещодавно закінчився чемпіонат Коломийського району з футболу 2018 року, де перемогу отримала футбольна команда “Сокіл” із Коршева. Досвідчені футболісти  вже не перший раз виграють чемпіонат. У 2014 році – перше місце у цьому ж самому змаганні, а у 2015 – команда ввійшла у фінал Кубку району. І ось 2018 рік став для них знову успішним.

Цьогорічні організатори чемпіонату поділили команди на дві групи: А і Б. У першій групі 5 команд,а в іншій – 6. За перемогу у фіналі чемпіонату гравці Коршева боролися з футболістами з Печеніжина.

Середній вік учасників –  25 – 27 років. До складу команди входять не тільки мешканці села.

«Сьогодні рівень футбольної майстерності піднявся. Тому кожна команда потребує професійних гравців. Для цього ми запрошуємо футболістів і з інших місцевостей», – розповідає капітан команди Іван Яценишин. – Із Жукотина, Івано-Франківська і Бурштина. До місцевого футболу також приєднуються і любителі  з-за кордону. Наприклад, у 2014 на одному стадіоні разом з хлопцями грав громадянин Республіки Конго, який навчався в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Цього ж року за село Коршів грав хлопець з Йорданії.

«На чемпіонаті найважче грати було з гравцями з Матеївців та Печеніжина. Це сильні команди з досвідченими футболістами», –  розповідає Іван.

Відтепер система чемпіонату зміниться. Якщо минулого року він проходив впродовж року, то відтепер впродовж двох.

«Зараз ми готуємось до чемпіонату Коломийського району з футболу сезону 2018 – 2019, який розпочнеться вже осінню і закінчиться у червні наступного року. Зима  служитиме перервою для футболістів», – каже капітан команди Іван Яценишин.

Фото із архіву ФК “Сокіл”

Наші партнери