ГЛУЗД

У Коломиї 5 травня відкрили нову бігову локацію «Runday». Це вперше  відбулося у місті не обласного значення.

26 бігунів і 10 волонтерів пробігли  5 кілометрів навколо міського озера, чим і відкрили урочисто сезон щотижневих суботніх забігів.
Були гості як з великих  міст – Тернополя, Києва, Львова та Одеси, так і з невеличких сіл.

Те, що об’єднує цих людей – любов до спорту та бажання знайти собі подібних. Всі вони різні, починаючи  від віку і до роду занять.

 Одна із бігунів – Ольга Бундзяк розповіла Глузду про те, що  займається бігом не для результату, а тому, що їй подобається процес. Ділиться, що спочатку займалася фітнесом та йогою, щоб тримати себе у формі, але з часом перейшла на біг. Пізніше  осилила 10-кілометровий  марафон.

«Якщо я зранку побігаю, то потім легше працювати на роботі. Це своєрідний виклик та боротьба із собою. Бо на початку  весь час вагалася чи вставати зранку швидше, щоб позайматися. Потім все легше і легше ставало. Зараз вже на автоматі» – каже жінка.

На заході також побував Сергій Іваненко. Окрім того, що він приватний підприємець, має ще цікаве хобі – біг. Цією справою займається вже близько трьох років і був одним із перших, хто ініціював створення Runday. Спочатку у Києві, потім у інших містах, зараз – у Коломиї.

«У мене є одна глобальна мрія – щоб у всіх містах одночасно у суботу зранку вся країна бігала. – говорить чоловік. –  До сьогодні локації відкривалися тільки у великих містах, Коломия ж стала “піонером” у цій справі. Це вперше маленьке містечко буде брати участь у такому заході».

Попри те, що це змагання на швидкість, всіх бігунів – і перших, і тих, хто прийшов останніми,  на фінішній прямій зустрічають однаково радісно: оплесками та радісними вигуками. Тут звичайні люди мають можливість позмагатися із професійними спортсменами на рівні.  Завдяки тому, що на сайті Runday доступні результати всіх, можна   позмагатися із друзями, професійними спортсменами, або ж встановити свій власний рекорд.

Весь час організатор заходу Назар Качурак біг разом із учасниками та мотивував, радісно підбадьорюючи. За його словами, взаємопідтримка та повага між учасниками дуже важлива, тому якщо ви бачите, що ваш однодумець занепадає духом, завжди потрібно його підтримати.

Від 5 травня щосуботи біля міського озера у Коломиї ви зможете потренуватися та покращити своє здоров’я, або просто знайти однодумців, бігаючи.

Для довідки:
Runday – це щотижневі забіги на 5 км з фіксацією часу. Участь безкоштовна та відкрита для всіх, а результати публікуються онлайн.

Прототипом є британська ініціатива parkrun. На сьогодні регулярні пробіги відбуваються у 1127 парках по всьому світу.

Головна ідея – 5 км, щотижня, безкоштовно, без жодних обмежень щодо віку або спортивної форми бігуна.

Тут раді бачити професійних спортсменів, але найбільшою гордістю є люди, чиї перші кроки в спорті відбуваються саме на заходах Runday. Джерело

 

Наші партнери