ГЛУЗД

Фестиваль вуличних мистецтв “Арт-візія” відбувається в Коломиї вже вдев’яте і вперше після довгої карантинної паузи. Цьогоріч він розпочався з карнавальної ходи від ратуші до Музею писанкового розпису: стометрівкою крокували учасники зі Львова, Калуша та Чернівців.

Традиційно з нагоди фестивалю Коломию прикрасив ще один мурал. Його авторкою є коломийська художниця Юлія Ангелюк. Новий стінопис зображено на вулиці Івана Франка, де був мурал з дівчинкою, який понищили. Перед створенням ескізу Юлія зробила опитування серед містян і відповідно до його результатів поєднала у своєму малюнку любов, молодість та українську автентику.

Фестиваль вуличних мистецтв мав три локації:
Сцена біля Музею Писанки, де коломияни мали змогу спостерігати за виступами різних танцювальних колективів та навіть долучитися до флешмобу.

Стометрівка, уздовж якої можна було побачити ростові ляльки, живі скульптури та сфотографуватися з ними.

Студентський сквер, де провели літературні читання, відбулася презентація львівського видавництва коміксів UA Comix та японська інтермедія “Чорнильні сльози” від театру “ЛюБарт”. Увечері охочі могли взяти участь у боях фарбами холі.

Після нагородження всіх учасників фестивалю глядачів очікувало вогняне шоу “Шпигунські ігри” від Княжої Забави зі Львова.

Фестиваль вуличних мистецтв “Арт-візія” відбувся за підтримки Коломийської міської ради.

Журналістка: Каміла Чернєцова

Фотограф: Назар Яжинський 

А щоб у твоєму житті було більше Глузду —підписуйся на наш телеграм-канал.

Наші партнери