“Галя Балувана”: ми зробили життя жінок простішим

Жили собі українці, яких не влаштовувала якість напівфабрикатів у країні, і 2018-го в Луцьку вони відкрили першу «Галю Балувану». Засновники прагнули створити не просто якісний продукт, а такий, щоб нічим не відрізнявся від домашнього. Лучани вподобали магазин, а «Галя Балувана» невдовзі стала мережею. Коли запрацював сьомий магазин, засновники вирішили, що готові вийти на всеукраїнський ринок і почали продавати франшизу, першу придбали у Львові.

«Ми побачили цей бренд у Чернівцях та Івано-Франківську. Це надихнуло відкрити магазин і в рідному місті, — згадує коломийський директор Олексій Фешанич. — “Галя Балувана”  —  це виробник високоякісних напівфабрикатів. Засновники бізнесу розуміли, що в Україні ринку напівфабрикатів далеко до ринку Європи чи США, тому й створили продукт високої якості».

Я сам споживаю цей продукт, і мені не соромно радити його друзям, близьким та знайомим”

«Виник стереотип, що напівфабрикат — це неякісна та несмачна продукція і її не варто вживати. Імовірно, це через виробників, які першими зайшли на ринок та не дбали про якість, але пропонували низьку ціну. Я спочатку навіть старався не вживати слова напівфабрикат, коли говорив про “Галю Балувану”, бо людям ставало незручно тільки від одного слова».

Найбільше Олексій пишається якістю: 

“Я сам споживаю цей продукт, і мені не соромно радити його друзям, близьким та знайомим. Показником є те, що в кінці зміни люди, які готували цей продукт, приходять на касу та купують його додому”.

Свого часу «Галя Балувана» отримала знак якості, тому тут дуже дорожать своєю репутацією, якість продукції завжди на високому рівні. Засновники бізнесу вимагають ретельно підбирати постачальників продуктів для приготування. Олексій підтримує таку політику, бо й сам хоче, щоб усе було на найвищому рівні.

«Здобути хорошу репутацію складно, а втратити її можна за один день»

“Ми закуповуємо продукти в місцевих виробників, щоправда, змінили трьох постачальників м’яса, поки не знайшли того, хто відповідав би нашим вимогам, стандартам та цінностям. Я до всього ставлюся скрупульозно, бо здобути хорошу репутацію складно, а втратити її можна за один день”.

“Не боїмося конкуренції, бо маємо свій підхід: ми відкриті, показуємо, як готуємо нашу продукцію. Кожен охочий може побачити процес приготування улюблених страв. На відміну від більшості компаній напівфабрикатів, ми готуємо на місці, не витрачаємо коштів на доставляння продукції, логістику, зберігання, відповідно, можемо дозволити собі якісніші продукти для приготування страв”.

У «Галі Балуваній» використовують шокове заморожування, завдяки якому молекули води одразу кристалізуються, тому якість продукту збережено, на відміну від звичайних морозильних камер, які висушують воду, а отже, й продукт, змінюючи його біохімічний склад. 

«Наші працівники — це опора «Галі Балуваної»

“Продукція в нас не затримується, готуємо щодня, тому все свіже. 


У нас чудова команда. Наші працівники  —  це опора «Галі Балуваної». 


До нас приїжджали представники з Луцька та навчали готувати: шість днів, як в армії, вони займалися вишколом нашого персоналу. Це був складний період, але за ці дні лучани передали нам свій досвід”.

Олексій пишається, що їхня продукція смакує, як домашня, і швидко завоювала любов коломиян: 

“Спочатку найбільший попит мали пельмені зі свинячим м’ясом та вареники з картоплею, та поступово містяни куштували нове. Можемо похвалитися варениками зі шпинатом та сиром, вони дуже швидко стали фаворитами. Також популярними є вареники з голландським сиром та грибами. Ми з дружиною від них у захопленні, постійно беремо додому”.

У «Галі Балуваній» чимало продукції і для тих, хто стежить за фігурою чи дотримується посту. Є позиції й для вегетаріанців. Крім того, у Луцьку розробляють окреме меню для вегетаріанців та веганів. 

Діти будуть у захопленні від сирників, солодких млинців та вареників з вишнею або чорницями. 

Лучани мають змогу ласувати ще й дерунами, піцою та готовими супами. Олексій каже, що незабаром вони теж планують втілити все меню, представлене в «Галі Балуваній».

А поки що чоловік радить спробувати млинці зі шпинатом та крем-сиром, пельмені з телятиною, курячі котлети «Кордон Блю», рибні котлети, млинці з бринзою та часником, із солодкого — млинці зі згущеним молоком та бананом, сирники з родзинками, вареники з вишнею.

«Наша продукція — це про домашній смак, високу якість та вільний час»

“Ми змінюємо думку українців про напівфабрикати: наша продукція — це про домашній смак, високу якість та вільний час”. 

“В Україні дуже довго існував стереотип, що жінка має готувати, піклуватися про добробут сім’ї, бути домогосподаркою. Але наша країна розвивається, уже практично немає різниці між обов’язками чоловіка та жінки. Українки теж хочуть будувати кар’єру, мають власні амбіції, а процес готування забирає дуже багато часу і не всім подобається. Ми ж даємо вже готовий продукт, який не гірший, а часто й ліпший від того, який можна приготувати вдома. 
Дехто каже, що це дорого, але варто пам’ятати що під час приготування їжі треба не тільки витрати на продукти, світло, газ та воду, а й використати дуже багато часу, який можна провести з більшою користю. 


Ми отримуємо багато відгуків від жінок, мовляв, «Галя Балувана» зробила їхнє життя простішим, а родина залишилася ситою та задоволеною. І це фантастично, бо саме цього ми прагнемо”.

Придбати продукцію «Галі Балуваної» можна за адресою:
м. Коломия, вул. Січових Стрільців, 18. А щоб очі не розбігалися в магазині, з меню можна ознайомитися на сторінках у соцмережах фейсбукта інстаграм.

Журналістка: Яна Букреєва

Фотограф: Назар Яжинський

А щоб у твоєму житті було більше Глуzду — підписуйся на наш телеграм-канал.