ГЛУЗД

Щонайменше 30 % сільськогосподарських полів не засіють 2022 року. Росія цілеспрямовано знищує сільськогосподарську техніку в Україні, великі склади продукції. Ворог захоплює та позбавляє змоги працювати потужні сільськогосподарські підприємства, краде запаси українського продовольства. 

Сади Перемоги — всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання кожного клаптика землі задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

“Ми закликаємо кожну українку та українця посадити Сад Перемоги у своєму домогосподарстві, на балконі чи прибудинковій ділянці,  —  йдеться на  сайті Садів Перемоги. — Ми закликаємо громади мобілізувати зусилля та використати всі доступні земельні ресурси для вирощування продовольства: пустирі, парки й галявини, задні двори. Ми закликаємо бізнес та міжнародних партнерів допомогти українцям насінням, добривом, новітніми технологіями вирощування, пальним та технікою для обробки землі, обладнанням для переробки та зберігання продуктів”.

Подібну ініціативу використовували в США, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої і Другої світових воєн. Це допомогло вистояти країнам у найскрутніші часи.

На сайті Садів Перемоги формують методичні матеріали, зокрема і для територіальних громад: покроково розписано, як ініціативу треба розгортати на місцевому рівні. Також розробляють технологічні карти культур — алгоритм, як домогосподарство має посіяти, виростити, захистити, підживити, переробити, законсервувати і, може, навіть продати ті чи інші культури. 

Долучайся до Городніх військ України — допомагай ефективно використати кожен клаптик нашої землі задля спільної Перемоги! Завдання кожного з нас — забезпечити продовольством не лише свою сім’ю, а й підтримувати українців на тимчасово окупованих територіях, внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто на передовій.

Журналістка: Юля Варчук


А щоб у твоєму житті було більше Глузду — підписуйся на нас у:
🔸телеграмі 
🔸 вайбері
🔸 вацапі
🔸 фейсбуці
🔸 інстаграмі
🔸 твіттері

Наші партнери