ГЛУЗД

Сьогодні відбулася прем’єра кліпу, де представлено гуцулку в інтерпретації музикантів гурту “Легенда”. Кліп має яскраве хореографічне та режисерське оформлення. Сценаристкою є Мар’яна Марук. Над ідеєю почали працювати ще в травні 2020-го, поштовхом стала пандемія: не було замовлень на весілля, і гурт мав багато часу для роздумів та репетицій.

За словами музикантів “Легенди”, без гуцулки вони не починають жодного весілля, бо саме під цей танець душа кличе до танцю. Гурт вирішив об’єднати гуцулки Коломийського району, а під час репетицій кожен додавав частинку свого. Так гуцулку осучаснили новими ритмами. Три дні музиканти записували свою гру та формували мелодію. 

Спочатку колектив планував просто записати музику, а згодом подумали зробити щось цікавіше і зняли кліп, до якого долучили танцювальний колектив «Дивограй» під керівництвом Надії Чаленко. Постановник гуцулки Михайло Мегедин додав влучні моменти до танцю. У кліпі взяло участь чотири пари старшої групи, бо танцювати в горах, де схили та роса, під швидкий темп  —  завдання із зірочкою. 

Також у кліпі знявся актор Коломийського драмтеатру Захарій Новицький. Колектив каже, що шукали того, хто зможе сказати настанови справжнім гуцульським голосом.

Знімали кліп на трьох локаціях у різні дні та навіть місяці. Перша зйомка була у вересні на Буковецькому перевалі, друга —  у жовтні під Ворохтою і третя —  у листопаді в Космачі. 

Оператором кліпу є Сергій Чаленко. За його словами, дуже складно було вгадати з погодою. У жовтні мусили поміняти локацію зйомки через сильний туман. Та й збирати всіх разом нелегко, у когось робота, хтось захворів. 

Своїм кліпом гурт «Легенда» хоче донести до людей: народна музика гідна, щоб її пам’ятати.

Журналістка: Ліліана Слободян

Відео: Сергій Чаленко

А щоб у твоєму житті було більше Глузду —підписуйся на наш телеграм-канал.

Наші партнери