ГЛУЗД

Кінець грудня. Новорічна  метушня, вогники, тепла святкова атмосфера, люди в очікуванні найчарівнішої ночі року. Редакція Глузду провела невеличке опитування в соцмережах і виявила цікаві факти про святкування Нового року.

Ви будете здивовані, але майже у 20 %  опитаних, новорічна ніч не буде святковою. Отож, чому люди не святкують Новий рік? Причини дуже різні. Ми їх занотували.

Судячи з результатів опитування, можна сказати, що найпоширенішою проблемою, яка зашкодить святкуванню, стане робота.  Лікарі, фармацевти, продавці, офіціанти, ведучі тощо будуть працювати , і ця ніч для них, як і всі інші в році, не буде особливою.  Тож детальніше дізнаймося, що ж стане на заваді перегляду святкових програм, поїданню “Олів`є” та новорічному шампанському в ніч з 31 на 1:

“Не бачу сенсу святкувати  Новий рік. Кожного року одне і те саме. Настрій святковий ніби є, але проводити цю ніч якось по-особливому не хочеться», – 18-річна студентка Уляна.

“Нема з ким… та й де. Мій хлопець не владнав всі справи, і новорічної ночі його не буде в Україні. Яке тоді святкування?», – Марія, 21 рік.

«Для мене Новий рік  не свято. За моєю логікою, в нас кожного дня наступає новий рік», – Роман, 24 роки.

«Люблю це свято і завжди святкую.  Цього року мала би працювати, але дуже надіюсь, що все-таки зроблять вихідний», – Тетяна, 20 років.

«Я на роботі. Але це не єдина причина. Відколи проживаю у США, немає настрою святкувати, бо тут не ті відчуття, що вдома», – Марія,  24 роки

«З роками зникає бажання грандіозно святкувати, тому вип`ю келих шампанського і піду дивитись телевізор», – Тетяна, 24 роки.

«Відколи почалось доросле життя, організацією новорічних вечірок займаюсь я. Чим більша зайнятість, тим менше бажання святкувати. Свято ніби проходить повз мене. Пробивається відчуття привида на святі», – Ілона, 22 роки.

Це тільки частина відповідей. Як бачите, у всіх різне уявлення про цю ніч: для когось вона магічна і стане початком нового життя. Дехто вважає, що святкувати його банально.  Іншим – байдуже. Які б обставини не складались, і що б нам не закидала доля – свято завжди буде таким, яким ми хочемо його бачити.

Друзі, з прийдешніми святами! І невеличке побажання редакції: за будь-яких обставинах не втрачайте здорового Глузду.

Текст: Адріана Ковальчук

Дизайн: Яна Букреєва

Наші партнери