ГЛУЗД

Ми розповідали тобі про Юрка, який просив вітати його з Днем народження, допомігши іншим, пам’ятаєш? За схожим принципом команда БУРу створила ініціативу “Лікуємо Україну разом”, поставивши за мету допомогти малим громадам, сільським амбулаторіям, лікарням, які поза увагою великих фондів.

За два місяці придбали понад 250 захисних щитків, понад 500 респіраторів та передали їх у лікарні. У рамках цієї ініціативи триває акція “Зодягни лікаря замість випускного плаття”. 

Цьогоріч випускний не може відбутися у звичному форматі, тому Олексій запропонував альтернативу, що стане досвідом у благодійництві для випускників і допомогою для медиків. 

Ми можемо разом полікувати Україну

У ZOOM (платформа для проведення відеоконференцій – ред.) упродовж  цього тижня збираються випускники зі всієї країни та обговорюють  проведення акції. Кожен учасник у своїй громаді організує збір грошей та спільно з командою БУРу спрямує їх на закупівлю костюмів для медиків.

Для залучення коштів проведуть онлайн та офлайн-події, що привернуть увагу громади. 

Цей тиждень вони вирішують, що робитимуть, а вже наступного почнуть втілювати. Серед запланованих заходів — онлайн-мафія, онлайн-концерти, а також марафон.

“Учасники зберуть якусь суму, а за потреби ми додамо, щоб кожен випускник міг подарувати повноцінний захисний костюм”.

Хто може долучитись?

Організатори зібрали в ZOOM близько 30 учасників та сформували повноцінний клас. Команда орієнтується на молодь та хоче активізувати  її. Немає значення, чи це випускник школи, коледжу чи університету. Вітаються також активні люди, які готові зробити схожу акцію у своїй громаді.

“Така альтернатива надихатиме більше, ніж класичний випускний, а за 20 років вони точно матимуть чим поділитися”.

Якщо ти також хочеш допомогти, то можеш зробити це тут.
Скільки зібрали коштів та як їх використали, можна подивитись у звіті.

Журналістка: Ірина Блаженко

Щоб краще чути серцебиття нашого медіа – підписуйся на наш Telegram-канал.

Наші партнери