ГЛУЗД

Любов до Батьківщини може бути настільки сильною, що здатна керувати людиною все її життя. Таку історію цього разу розповіли актори театру «Соломія».

Більше 200 глядачів завітали на прем’єру монодрами «Квітка Ностальгії» і втілили мрію незвичайної квітки – Квітки Цісик. Драматургами цієї моновистави є мистецька сім’я Липовських. Любов Липовська виступила ще й режисеркою цієї вистави.

За словами глядачів, ця надзвичайна історія чуйної  жінки, яка любила Україну всім своїм серцем, викликала неабиякі емоції, яскраві враження та навіть сльози. Спогади жінки про країну, яку вона ніколи не бачила, але відчувала, викликали мурахи по тілу…

Актриса, яка виконувала роль Квітки – Мар`яна Кодіна-Іванович –  ділиться, що її прогнози щодо вистави перевершили очікування. Амбітні плани постановки реалізували:

«Я дуже радію, що завдяки професійній  постановчій групі, яка дала життя «Квітці ностальгії», глядач мав можливість бути дотичним до творчості театру «Соломія», а зокрема й до історії легендарної жінки Квітки Цісик, якій з раннього дитинства була привита надзвичайна любов до України», – розповідає Мар’яна.

Серед глядачів були присутні діти, які, як і Квітка Цісик, є учасниками патріотичної організації «Пласт». Вони підготували подарунок – пісню «При ватрі».

Словом, колектив театру задоволений, натхненний працювати далі і обіцяє до кінця місяця ще дві прем`єри.

Наші партнери