ГЛУЗД

Молодіжна організація “СТАН” у партнерстві з мистецько-освітньою платформою “Трикутник” запрошують представників / представниць громадських ініціатив та організацій, органів місцевого самоврядування, щоб обговорити механізм виявлення та запобігання проявам мови ворожнечі в громадах Івано-Франківської області. 

Круглий стіл відбудеться завтра, 23 червня, о 14.00, у Коломиї, в офісі платформи розвитку Space Up за адресою: вул. Кобринського, 6. Для участі потрібно заповнити форму.

Під час круглого столу відбудеться перегляд та обговорення документальної стрічки “Біотоп”.

У ній йдеться про тихе та спокійне життя в Нойперлаху, передмісті Мюнхена. Це безпечний район, де всі люди знайомі, у кожного є власне подвір’я, і все дуже доглянуте. Проте нещодавно цей спокій порушила новина: невдовзі по сусідству житимуть біженці. Деякі мешканці бояться шуму, тому вирішують встановити звукоізоляційну стіну. “Біотоп” показує повсякденне життя мешканців Нойперлаху і справжні причини зведення цієї стіни.

Мова ворожнечі (англійською hate speech) — це висловлювання з елементами заперечення принципу рівності всіх людей у правах. Вона описує, ієрархічно зіставляє різні групи людей та оцінює риси конкретних осіб на підставі їх належності до тієї або іншої групи.

Круглий стіл “Мова ворожнечі на Прикарпатті: виявити та запобігти”

організовує кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA “Democracy Defenders” при ГО “Молодіжна організація “СТАН” у рамках “Кампанії з підвищення рівня впливу громади на процеси прийняття рішень на місцях та розвитку демократичних стандартів врядування – на підтримку реформи децентралізації” за сприяння та підтримки ГО “Докудейз”.

Наші партнери