ГЛУЗД

На площі перед залізничним вокзалом встановили місцевий рекорд — “Коломийки по-коломийськи”. Цю локацію обрали, бо у вересні буде 155 років від першого приїзду потяга Львів-Чернівці, що курсував через Стрий та Коломию.

Рекорд приурочили 780-річчю від першої письмової згадки про Коломию. Участь у масовому виконанні коломийки взяло близько 1000 людей у 15 колах, а це більше, ніж очікували організатори. До участі долучили хореографічні колективи міста, розпочали дійство з вітальної коломийки у виконанні хореографічного колективу “Покуття” під керівництвом Дани Демків. Також залучили колективи та гостей, які приїхали на фестиваль. Танцюристи підходили до людей і підхоплювали їх до танцю. 

Диплом за масову коломийку голова Коломийської ОТГ Богдан Станіславський, вручив керівниці ансамблю народного танцю “Покуття” Дані Демків.

Рекорд вписали до Коломийської книги. Він перший, який здійснили в громаді, згодом його будуть подавати в Книгу рекордів України. Раніше в Коломиї не встановлювали схожих рекордів.

Журналістка: Каміла Чернєцова

Фотограф: Віталій Клименко


А щоб у твоєму житті було більше Глузду —підписуйся на наш телеграм-канал.

Наші партнери