ГЛУЗД

8 травня Коломия мала провести щорічний фестиваль “Писанка”, однак через карантинні обмеження реалізувати захід не вдалось. 

Надія Чаленко (її історію ми тобі розповідали), керівниця театру танцю «Ерідан» (про нього читай тут) та палка шанувальниця українського народного танцю, з вихованцями підготувала танцювально-театральний номер. Цьогоріч наживо представити його не вдасться, тож колектив вирішив створити альтернативу  —  показати свій виступ у відеоформаті.

Ідейницею та сценаристкою номера є Світлана Боледзюк, яка зберегла збірку гаївок, що колись записувала зі слів своїх бабусь та дідусів. Сценарій Світлана тримала в шухляді й очікувала слушного моменту для його реалізації. І ось він настав.

Готувались до фестивалю місяць. За словами Надії, цього було достатньо для людей, які на одній хвилі та розуміють одне одного з пів подиху. Роботи було багато: записати гаївки, оживити музичним супроводом пісні, підготувати танець і навчити дітей акторської майстерності. До цього долучились однодумці Надії: звукорежисер Богдан Івасюк та оператор Сергій Чаленко, Ольга Курчій, яка допомагала дітям в акторській майстерності, Мирослав Попович, який майстерно зіграв на трьох інструментах.  

Ролик знімали біля Катедрального собору впродовж двох годин. У ньому взяло участь 19 дітей 3–4 класів. 

Під час зйомок діти вже мали своїх глядачів — перехожих, які зупинялися й дивилися на виступ. 

Роликом колектив “Ерідану” та команда організаторів хоче заохотити молодь до народного танцю і закохати її в традиції, донести цінність відродження великодніх святкувань.

Журналістка: Ліліана Слободян

Фото та відео: Сергій Чаленко

А щоб у твоєму житті було більше Глузду —підписуйся на наш телеграм-канал та отримуй сповіщення про всі наші матеріали.

Наші партнери