ГЛУЗД

Для оптимізації витрат навчальні заклади  № 9 і № 10 об’єднають. Таке рішення 25 травня ухвалив виконком Коломийської міської ради. Відповідно до нього, нові класи з вересня набиратимуть у ліцей № 9, проте навчатимуть у приміщенні закладу № 10. Чому заклади планують об’єднати та чому батьки й викладачі категорично проти цього, ми розповідали раніше

Наповненість класів у гімназії № 10 є однією з найнижчих у місті. У міській раді пояснюють, що коштів на їхнє утримання за формулою субвенції не вистачатиме. Діти, які тепер вчаться в гімназії, зможуть завершити навчання, не переходячи в приміщення ліцею № 9. Тобто поступово старші класи випустять — і навчання в стінах старої гімназії буде тільки для початкової школи.

За ухвалення такого рішення проголосував 21 депутат виконкому, 1 проти, 1 утримався, 7 не голосували.

Батьки та вчителі гімназії проти рішення міської влади. Свою стурбованість батьки пояснюють наявністю дітей з інклюзією, яким створили в гімназії комфортні умови для навчання. 
Учителька гімназії Тетяна Цимбалюк-Левицька підготувала звернення до депутатів виконкому, де зазначила, що ні вчителів, ні батьків не запитували, чи вони згодні бути здобувачами освіти в ліцеї № 9. Свої обурення та перебіг справи із об’єднанням викладачка описала у дописі на сторінці гімназії №10 у фейсбуці.

«Відповідно до ст. 55 п. 2. закону України “Про освіту”, батьки учнів мають право обирати заклад освіти — без маніпуляцій міського голови та начальника управління освіти», — йдеться в тексті звернення.

Журналістка: Ірина Блаженко

Світлина: зі сторінки гімназії №10

А щоб у твоєму житті було більше Глузду — підписуйся на наш телеграм-канал.

Наші партнери